Ce stim despre donarea de ovule

donarea de ovuleDaca va doriti foarte mult sa deveniti parinti, dar momentan pare imposibil, puteti apela la o donatoare de ovule. Donarea de ovule poate fi utilizata cu succes in asa zisa reproducere asistata, adica pentru fertilizarea in vitro.

Autor: Claudia Ilies

Donarea de ovule

Ovulul este celula reproductiva a femeii. Acesta, fecundat de spermatozoid, da nastere embrionului. Fiecare femeie se naste cu un stoc de mii de ovule care sunt prezente in ovare, dar rezerva se dimineaza anual, cu fiecare ciclu menstrual. Pentru anumite femei, aceasta rezerva ovariana poate sa fie scazuta sau de calitate proasta din cauza menopauzei precoce sau a insuficientei ovariene precoce, rezultata in urma unui tratament agresiv precum cel impotriva cancerului. In astfel de situatii, femeile care au o rezerva ovariana scazuta, dar isi doresc sa conceapa un copil, pot sa apeleze la o donatoare.

Cine poate dona?

Persoana donatoare trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 37 de ani si sa fie perfect sanatoasa (pentru a putea dona ovule de buna calitate). Evident, daca vrei sa apelezi la o donatoare, trebuie sa ai si acordul sotului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *