Home Copii Cate cadouri trebuie sa le oferim copiilor de Craciun?

Cate cadouri trebuie sa le oferim copiilor de Craciun?

3 minute de citit

cadou Craciun copii In fiecare an aceeasi dilema te framanta: ce cadouri sa oferi copilului tau? Cum poti sti ce isi doreste cu adevarat, in conditiile in care tentatii exista la tot pasul. Iata cateva sfaturi:

Autor: Claudia Ilies

Evita supraincarcarea

Parintii vor sa le ofere totul copiilor, acest gest insemnand te iubesc. Parintii procedeaza astfel fie pentru a suplini lipsurile din propria copilarie, fie pentru a-si cere intr-un fel sau altul scuze pentru lipsa de timp petrecut cu copiii din diverse motive (divort, program incarcat la serviciu etc.)

Copiii care primesc totul nu mai reusesc sa aprecieze ceea ce au, tinzand sa piarda valoarea lucrurilor. Ei nu mai inteleg gestul de a oferi un cadou, sufocati de tot ceea ce primesc, chiar fara sa ceara sau sa le fie necesar.

Este, de asemenea, periculos sa se dezvolte o legatura intre dragoste si cadouri, ei tind sa creada ca sentimentele sunt legate de lucruri materiale pe care le primesc sau nu. El va simti nevoia sa primeasca mereu cate ceva, pentru a se simti iubit.

Incercati sa aflati care este cadoul dorit

Decat sa cumparati tot magazinul de jucarii, in intentia de a-i face pe plac celui mic, incercati din diverse metode sa aflati ca ii sunt dorintele. Puteti afla lista scurta a preferintelor utilizand metoda scrisorii catre Mos Craciun. Cadorile primite trebuie sa fie in acord cu dorintele lor, nu oferiti copilului dvs. cadourile pe care nu le-ati putut avea in copilarie.

Calitatea trebuie sa primeze, nu numarul cadourilor

Oferiti copiilor cadouri de calitate. Nu este important sa le oferiti foarte multe, care se pot strica rapid, dezamagindu-l sau chiar il pot rani.

Nu te grabi sa ii oferi cadouri care fac obiectul reclamelor tv, incearca sa ii oferi cateva cadouri care sa fie apropiate de interesele lui, daca vrei sa aiba parte de un Craciun fericit!

Foto: telegraph.co.uk

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Tratamentul osteopat pentru copii – ce afectiuni pot fi tratate

Cel mic are dureri, nu se simte prea bine sau este tot timpul agitat si nu poate dormi? Da…