Carti copii: 5 carti pentru copii care il pot determina pe micutul tau sa ajunga un om de succes in viitor!

Fiecare copil adora sa i se spuna povesti atunci cand este mic. Stim asta cu totii. Exista insa anumite povesti care nu iti vor bucura copilul doar atunci cand este mic. Exista unele carti pentru copii care il vor ajuta pe micut sa se dezvolte emotionat si intelectual, pentru a deveni un adult de succes. Iata cele mai recomandate povesti din colectia de carti pentru copii pe care ar trebui sa o detina fiecare parinte!

Carti copii ce nu ar trebui ratate de niciun parinte

1. Colectia de carti de citit pentru copii cu aventurile lui Guliver

Aceste carti vor insufla copilului tau curajul de a lua initiativa si de a face lucrurile pe care si le doreste cu mult mai multa hotarare. Aceste povesti contin o incarcatura emotionala pozitiva extrem de benefica pentru copilul tau.

Toate cartile ce povestesc despre aventurile lui Guliver sunt extrem de motivationale. Exista si carti de colorat pentru copii cu aventurile lui Guliver. Acestea sunt mai potrivite pentru micutul tau, deoarece il fac sa interactioneze cu personajul.

Orice carte de colorat pentru copii ajuta copilul sa proiecteze in mintea sa propriul scenariu. El va trebui sa stabileasca cum sunt imbracate personajele, cum arata castelele si cum se desfasoara actiunea, toate acestea prin culori. Aceste alegeri vor ajuta mult micutul sa ia atitudine si sa faca alegeri mai hotarate.

2. Povestirile lui Jack London

Cartile pentru copii scrise de Jack London sunt extrem de apreciate de parinti. Acestea contin povesti axate pe actiune. Ele pot dezvolta un spirit competitiv pentru copilul tau. Pot ajuta micutul sa capete curaj, sa isi defineasca foarte usor un scop si sa actioneze pentru a duce acel scop la indeplinire.

Realismul si descrierile extrem de acurate din cartile lui Jack London pot ajuta copilul sa-si imbunatateasca vocabularul, sa invete foarte usor sinonime la unele cuvinte, sa invete foarte multe expresii noi si sa vorbeasca mult mai usor. De asemenea, aceste carti pun foarte mult accent pe relatia om-animal. Acest lucru va ajuta la dezvoltarea emotionala a puiutului tau. Prin astfel de povesti poti sa-i insufli foarte usor valori morale in ceea ce priveste relationarea cu ceilalti, urmand modul in care personajele din povestioarele lui preferate relationeaza intre ele.

3. Carti copii pentru educatie financiara –  Cel mai bogat om din Babilon – G. Clason

Intre cele mai importante carti de copii ce ar trebui citite de fiecare parinte micutului se afla cartea „Cel mai bogat om din Babilon”. Aceasta este o carte ce contine pe scurt toate principiile economice si ale libertatii financiare, insa explicate pe intelesul tuturor. Este extrem de usor de citit si de inteles, iar acest lucru avantajeaza micutii.

Un copil caruia i se insufla aceste principii va sti intotdeauna cum sa se descurce cu banii si cum sa ajunga la bunastarea financiara atunci cand va fi adolescent sau adult. Cartea scrisa de George Clason este extrem de scurta, raportata la un roman, este usor de inteles si este foarte bine structurata, ajutand copilul sa inteleaga conceptele si principiile de baza mult mai usor.

4. Carti personalizare pentru copii

Daca dispui de un buget mai maricel si doresti sa-ti distrezi copilul intr-un mod mai creativ, alege tipul de carti personalizate pentru copii. Poti crea pentru micutul tau propria poveste. Poti antrena micutul intr-o aventura cu adevarat unica.

Salveaza-l pe Mos Craciun sau joaca-te cu Iepurasul magic in povestile care-l vor provoca pe micutul tau. Creativitatea si modul de gandire vor fi influentate de aceste carti pentru copii, iar micutul tau va avea o multime de lucruri de invatat.

5. Carti de colorat pentru copii

Cartile de colorat sunt simbolul interactivitatii la copii. Acestea sunt unele dintre cele mai permisive carti in ceea ce priveste dezvoltarea copilului, deoarece ele pot lasa spatiu liber copilului sa deseneze, sa coloreze si sa-si imagineze propriile scenarii pentru personaje.

Cartile de colorat nu sunt benefice doar din prisma povestilor. Ele sunt adevarate instrumente pentru testarea dexteritatii copilului. Acestea pot reprezenta o modalitate de a responsabiliza copilul. Ei vor trebui sa invete sa stapaneasca culorile si sa coloreze atent, fara a depasi liniile. Aceste provocari simple pot ajuta copilul pe viitor.

Cartile de colorat pentru copii sunt elemente ce ajuta la dezvoltarea ambelor emisfere cerebrale in mod simultan. Acestea dezvolta creativitatea si au efecte similare cu stadiul de meditatie. Ele calmeaza copiii si ii tin ocupati intr-un mod productiv.

Alegeti intotdeauna pentru copiii vostri cartile care sa ii ajute la dezvoltarea vocabularului, dar si la antrenarea creativitatii. Lucrati cu copiii vostri, stati alaturi de ei si ghidati micutii spre un viitor de succes.  Fiecare carte reprezinta un pas inainte spre acest viitor pentru copilul tau.

semnificatia numelui nume fete nume baieti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*