Home Mama si tata Mamici Sarcina Care sunt obsesiile femeilor insarcinate

Care sunt obsesiile femeilor insarcinate

3 minute de citit

obsesiile femeilor insarcinate casasugar comComportamentul femeii insarcinate se modifica fata de perioada anterioara. Gravidele devin mai selective cu persoanele din anturaj si obsedate de curatenie, organizare si de ideea de a-si pune in ordine viata, arata Dailymail.co.uk. Necesitatea de a tine sub control mediul in care traieste si naste gravida apare la femeia insarcinata si, alaturi de nevoia de organizare si impulsul de a face curatenie, reprezinta un instinct primar, mostenit inca de mii de ani.

Autor: Mihaela Dinu

 

Iata care sunt cele mai comune manifestari ale obsesiilor femeilor insarcinate:

1. Pot arunca anumite obiecte sau prosoape doar din nevoia de a avea un brand nou si obiecte curate.

2. Curatarea intregii case la milimetru, chiar si folosind o periuta de dinti pentru precizie, este o activitate care poate fi intalnita in perioada sarcinii.

3. Curatarea dulapurilor, sortarea, aranjarea si organizarea veselei, a argintariei sau a hainelor copiilor poate deveni un obicei obsedant si repetitiv la gravide.

Care este cauza obsesiilor

Pentru a gasi explicatii pentru aceste schimbari comportamentale din timpul sarcinii, au fost derulate doua studii: un studiu online prin intermediul carora comparau femeile gravide cu cele care nu era insarcinate si al doilea, care analiza femeile pe parcursul sarcinii si dupa nastere.

Studiul arata ca nevoia de a controla cuibul are o forta motivanta extrem de puternica. Unul dintre paradoxurile aparente in al treilea trimestru este ca femeile spun ca sunt mai obosite. Cu toate acestea, ele prezinta o crestere a activitatii.

Obsesiile, prezente doar la femeile insarcinate?

Următorul pas este sa fie examinat modul in care femeile pot manifesta comportamente de control al cuibului atunci cand adopta un copil si daca viitorii tati demonstreaza comportamente similare in lunile de dinainte de a se naste copilul.

Foto: casasugar.com

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Cum trec femeile insarcinate peste epidemia de COVID-19 si gripa

Situatia actuala privind aparitia si raspandirea virusului COVID-19 a generat o schimbare …