Home Copii Care este cea mai potrivita varsta pentru a avea un copil. Cariera sau copil?

Care este cea mai potrivita varsta pentru a avea un copil. Cariera sau copil?

7 minute de citit

Odata cu trecerea anilor se poate observa ca tot mai multe cupluri amana momentul in care primesc in viata lor responsabilitatea cresterii unui copil. Si acest lucru este justificat de faptul ca inca nu e momentul potrivit si nu au ce sa ii ofere micii fapturi. Chiar daca ambii parteneri isi doresc un copil, pe primul plan, de cele mai multe ori, sunt cariera si ratele la banca pentru achizitionarea unei case sau a unei masini. Asa ca momentul va fi amanat, uneori pana la o varsta inaintata.

Care este cea mai potrivita varsta pentru a avea un copil. Cariera sau copil?

mama la job nymetroparents com
Foto: nymetroparents.com

De ce are nevoie un copil si nu ii putem oferi decat daca avem o anumita situatie financiara?

Multi parinti considera ca daca nu au o situatie financiara buna sau chiar foarte buna, isi vor priva copilul de ceea ce el are nevoie, asa ca aleg sa amane momentul nasterii pana reusesc sa se realizeze material.

Din pacate aceasta realizare materiala vine o data cu anii, astfel incat copilul mult dorit isi va face intrarea in familie mai tarziu, uneori si dupa varsta de 40 de ani a parintilor, ceea ce poate ridica probleme mari in ducerea la termen a sarcinii.

In plus, diferenta de varsta si mentalitate dintre generatii poate genera ulterior divergente de opinii intre parinti si copii. Altfel spus, cu cat parintele este mai departe ca varsta de copil, cu atat il va intelege mai greu si, cu cat este mai apropiat de varsta copilului, cu atat ii va fi mai usor sa rezoneze cu mentalitatea copilului si sa creeze cu acesta o relatie armonioasa bazata pe intelegere si respect reciproc.

parinti copii bunici

Desigur, un copil vine si cu cheltuieli in plus, dar acestea depasesc cu mult ceea ce este necesar, parintii fiind tentati sa exagereze din dorinta de a-i oferi cat mai mult copilului mult dorit si asteptat.

Privind lucrurile sincer si onest, insa, vom vedea ca un copil, inainte de orice, are nevoie de atentie, armonie si caldura sufleteasca, adica acele lucruri care nu se pot cumpara si care, deci, nu costa nimic, si nicidecum de carucioare scumpe, hainute de firma si alte accesorii.

Un copil are nevoie de prezenta parintilor langa el mai mult decat de mancare scumpa, indelung pasteurizata. Un copil are nevoie sa ii fie stimulata creativitatea mai mult decat sa se joace cu o tableta de sute de euro si sa joace o partida de fotbal cu tatal sau mai mult decat sa mearga la 2 sporturi simultan.

Da, cu siguranta un copil are nevoie de prezenta si atentia parintilor in viata lui mai mult decat orice! Iar aceasta o putem oferi chiar daca nu am facut cariera si nici nu avem masina.

Un copil are nevoie de parintii lui, restul venind firesc, de la sine.

Daca ar fi sa alegem intre a avea un venit modest, dar a petrece cat mai mult timp alaturi de copilul nostru si a avea un venit mare, dar a petrece putin timp cu el, ce alegem?

Desigur, fiecare dintre noi va alege ceea ce considera ca e mai important, dar studiile si satisticile arata ca tot mai multi parinti aleg sa castige cat mai mult in detrimentul timpului petrecut cu propriul copil. Iar acest fapt nu este deloc benefic pentru dezvoltarea emotionala a copilului.

Chiar daca el a fost crescut de bunici care i-au oferit tot ce avea nevoie, necesitatea de a fi langa proprii parinti ramane si nu poate fi acoperita de conturile din banca.

Adevarata avere pe care o facem si pe care o putem lasa mostenire copilului sunt momentele de armonie si implinire petrecute impreuna si nu realizarile materiale.

Dimpotriva! Deseori faptul ca fiul sau fiica a primit cu mult mai mult decat avea nevoie, ii pot altera dorinta de a realiza prin forte proprii ceva si il priveaza de lectia aceea a necesitatii care creeaza solutii si poate motiva marile impliniri umane.

Cu toate acestea, nimic nu este la voia intamplarii si, din fiecare situatie prin care trecem, parinti sau copii, avem de invatat ceva. Iar constientizarea acestor momente ne poate scoate din cercul suferintei, transformandu-ne in parinti mai buni, mai prezenti si mai atenti la adevaratele necesitati ale copiilor lor.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Brindusa Dan
Incarca mai multe articole in Copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Cum sa alegi incaltaminte de copii de calitate, confortabila si rezistenta

Nu este usor sa alegi pentru un copil pantofi confortabili, frumosi si de inalta calitate …