Home Calendar Menstrual si Ovulatie

Calendar Menstrual si Ovulatie

Calendar menstrual si ovulatie sunt termeni populari in randul femeilor. Calendarul menstrual, utilizat in aflarea perioadei de ovulatie, este in continuare cea mai la indemana metoda de monitorizare a menstruatiei. Multe dintre femei au folosit si folosesc in continuare aceasta metoda pentru a se feri de sarcini nedorite (nerecomandat, insa) sau pentru a afla perioada fertila, chiar daca pe piata exista nenumarate metode de contraceptie moderne.

Calendarul menstrual este cea mai simpla metoda pentru a-ti urmari menstruatia si ovulatia. Metoda calendarului menstrual se bazeaza pe recunoasterea zilelor fertile ale femeii sau momentele cand este la ovulatie, daca doreste sa ramana insarcinata. Pe de alta parte, metoda calendarului te poate ajuta sa identifici zilele cand trebuie sa eviti contactele sexuale neprotejate sau folosirea altor metode de contraceptie, daca nu doresti sa ramai insarcinata. Totusi, metoda calendarului nu ar trebui sa fie utilizata ca masura contraceptiva, din mai multe motive, in special pentru ca nu e sigura.

Afla de aici mai multe detalii despre calendarul menstrual, menstruatie, ovulatie sau perioada fertila la femei:

Calendar Menstrual si Ovulatie
Calendar Menstrual si Ovulatie

Calculator sarcina

Calculatorul de sarcina iti va oferi date exacte cu privire la data posibila a conceptiei, datele potrivite pentru vizitele medicale si datele cu risc de avort, pana la data posibila a nasterii. Gasesti astfel de calculatoare de sarcina pe internet. Nu trebuie decat sa dai o cautare si sa introduci exact data de inceput a ultimei menstruatii, ziua, luna si anul, dar si durata in zile a unui ciclu menstrual, daca este regulat.

Calculatorul de sarcina te ajuta sa te lamuresti cu privire la data la care se va naste puiul tau, plus o multime de alte lucruri interesante despre copilul pe care il asteptati. Calculatoarele de sarcina afiseaza date aproximative si presupune un ciclu menstrual regulat.

Metoda calendarului

Metoda calendarului iti indica in principal zilele sigure pentru sex neprotejat, perioada fertila sau ovulatia si sansele de concepere a unei fetite sau baietel. In cazul in care o femeie are cicluri neregulate, atunci metoda calendarului menstrual nu ar trebuie luata in consideratie. Daca doresti sa folosesti metoda calendarului menstrual, dintr-un motiv sau altul, este recomandat sa iti monitorizezi exact ciclurile menstruale minim sase luni.

Prima zi de ciclu este cea in care apare prima sangerare, iar ultima este cea in care se termina sangerarea. Iar un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima si ultima zi de ciclu menstrual. Durata unui ciclu menstrual variaza intre 25 si 35 de zile, insa sunt si exceptii.

Calendar menstrual, calendarul menstruatiei

Calendarul menstrual sau calendarul menstruatiei reprezinta metoda prin care o femeie isi urmareste menstruatia. In afara de metoda clasica, in prezent exista chiar si aplicatii pe telefon, tip calendar, de urmarire a menstruatiei sau ovulatiei si fertilitatii. Cu ajutorul acestora poti afla in ce zile ai sanse maxime pentru a ramane insarcinata sau care sunt zilele in care esti protejata de o sarcina. Poti verifica, chiar sarcina in fiecare zi, pe post de jurnal secret.

Functia de baza a calendarului menstruatiei este urmarirea ciclului menstrual, insa poti consemna orice in acest tip de calendar. Un astfel de calendar menstrual este proiectat sa tina loc de jurnal de urmarire a menstruatiei. Un calendar al menstruatiei se tine simplu si este secret.

Ovulatie, test de ovulatie, calendar ovulatie

Ovulatia este perioada cea mai fertile a unei femei si se poate descoperi cu ajutorul unui test de ovulatie sau calendar de ovulatie.

Citeste si Cum ramai mai repede insarcinata cu ajutorul testelor de ovulatie.

Doresti sa ramai insarcinata? Calendarul ovulatiei sau testele de ovulatie iti pot arata care sunt cele mai bune momente pentru a incerca sa ramai insarcinata. Astfel afli mai usor perioada de ovulatie, cand sansa de a ramane insarcinata e maxima.

Cele mai sigure sunt testele de ovulatie pe care le poti achizitiona de la farmacie si care iti indica perioada fertila cu ajutorul testelor de urina. Daca sunt folosite corect, acestea pot avea o precizie de 99%. Citeste mai multe despre testele de ovulatie.

Ovulatia este acea perioada in care ovarele elibereaza un ovul si se produce in ziua a 14-a a unui ciclu menstrual regulat. Fertilitatea este maxima in perioada de ovulatie. Un ovul fertil poate supravietui aproximativ 24 de ore dupa eliberare, iar spermatozoizii rezista pana la cinci zile la nivelul tractului genital. Astfel, spermatozoizii existenti la nivelul tractului genital feminin, cu cateva zile inainte de ovulatie, pot fertiliza ovulul eliberat.

Testul de ovulatie si calendarul de ovulatie iti sporsc sansele de a ramane insarcinata.

Pentru a depista momentul de ovulatie poti folosi si testele de ovulatie online.

Trebuie sa urmezi cativa pasi simpli:

– Introducerea datei corespunzatoare primei zile a ultimei menstruatii sau prima zi de sangerare.

– Introducerea duratei uzuale a ciclurilor menstruale sau durata in zile a unui ciclu menstrual.

Daca vechea metoda a calendarului pentru ovulatie nu ti se pare eficienta, un astfel de test de ovulatie online, facut cu ajutorul unui calculator online, iti indica zilele de ovulatie pentru luna in curs.

Daca vrei sa iti calculezi perioada fertila, foloseste calculatorul de ovulatie pe care il gasesti in aceasta pagina.

Calendar Menstrual si Ovulatie
Calendar Menstrual si Ovulatie

Perioada fertila, cand poti ramane insarcinata

Perioada fertila este acea perioada cand femeia poate ramane insarcinata. Cu cat cunosti mai bine perioada fertila,  cand poti ramane insarcinata, cu atat cresc sansele sa ai un bebe. Mai ales, daca ciclul menstrual este regulat si nu sunt alte probleme de sanatate. Cu ajutorul unui calculator de ovulatie poti afla exact perioada fertila din luna.

De asemenea, poti recunoaste perioada fertila din luna prin anumite semne pe care corpul ti le da, precum: dureri usoare in zona ovarelor, dureri de sani sau o anumita stare de euforie.

Ovulatia este fenomenul de maturare, dezvoltare si eliberare a unui ovul din ovarele femeii. In jurul datei de ovulatie este perioada fertila sau cea in care poti ramane insarcinata usor. Cunoasterea perioadei fertile, cand poti ramane insarcinata este deosebit de utila in planificarea unei sarcini in cadrul unei familii.

Calculator ovulatie, calendar fertilitate

Cu ajutorul unui calendar de fertilitate si calculatorului de ovulatie poti afla exact care sunt zilele cele mai fertile din luna.

Daca planificati sa deveniti parinti, cunoasterea perioade potrivite pentru o sarcina, cu ajutorul calendarului  de fertilitate si calculatorului de ovulatie va pot ajuta mai usor sa va indepliniti visul.

Cu ajutorul calendarului de fertilitate si calculatorului de ovulatie iti poti calcula rapid si simplu zilele cu cele mai mari sanse de a concepe un bebe. Tot ceea ce trebuie sa stii este prima zi a ultimului ciclu menstrual si durata fiecarui ciclu menstrual din ultimele sase luni, pentru a putea calcula ziua exacta de ovulatie.

In afara de calendarul clasic pentru fertilitate, de ajutor sunt si cele din mediul online. Avand in vedere ca orice femeie se poate confrunta cu dereglari hormonale, intr-o anumita perioada, metoda calendarului de fertilitate nu este cea mai eficienta pentru a ramane insarcinata si nici atunci cand doresti sa eviti o sarcina.

Calculator fertilitate, calculator perioada fertila

Calculatorul de fertilitate, calculatorul perioadei fertile este metoda naturala de planing familial prin cunoasterea fazelor ciclului menstrual al unei femei, perioadele acesteia de fertilitate maxima, dar si cele in care femeia nu este fertila. Calculatorul de fertilitate, calculatorul pentru perioada fertila nu reprezinta totodata si o metoda contraceptiva.

Faza de fertilitate este aceea in care sansele unei femei de a ramane insarcinata sunt foarte mari. Perioada de fertilitate crescuta dureaza de la sfarsitul primei faze pana la 24 de ore dupa ovulatie. Iar perioada infertila incepe de la sfarsitul perioadei fertile pana la urmatoarea menstruatie.

Calculatoarele de fertilitate online, calculatoarele pentru perioada fertila sunt mai eficiente si exacte in ceea ce priveste momentele de maxima ovulatie ale unei femei, decat metoda calendarului.

In prezent exista trei metode de calculare a fertilitatii sau perioadei fertile, tinand cont de semnele pe care ti le ofera propriul corp:

-Metoda Calendarului

– Metoda temperaturii bazale

Mucus test

Calendar Menstrual si Ovulatie
Calendar Menstrual si Ovulatie

Calculator menstruatie

Calculatorul pentru menstruatie este de ajutor pentru a avea o evidenta clara a menstruatiei lunare. Un ciclu menstrual regulat trebuie sa aiba 28 de zile, insa exista si exceptii. Daca nu stii cum poti avea o evidenta clara a ciclurilor tale menstruale poti opta la ajutorul internetului, care iti pune la dispozitie diferite aplicatii, tip calendar sau calculator menstruatie cu care iti poti tine o evidenta clara.

Prima zi a unui ciclu menstrual este considerata prima zi de sangerare, iar ultima zi a unui ciclu menstrual este aceea in care se opreste sangerarea.

Calculatorul pentru menstruatie, cu o evidenta clara cu privire la evolutia ei, de la o luna la cealalta, te ajuta sa observi anumite schimbari care se produc in timp cu corpul tau si sa iei masuri daca sunt anumite dereglari.

Perioada de ovulatie, perioada fertila la femei

Perioada de ovulatie sau perioada fertila la femei este momentul maxim de fertilitate al acestora. Este perioada in care femeia poate ramane insarcinata, in cazul in care isi doreste acest lucru.

Perioada de ovulatie sau perioada fertila la femei este aceea in care sansele de a ramane insarcinata sunt maxime.

Perioada de ovulatie apare, de obicei, cu 12-16 zile inainte de urmatoarea menstruatie. La un ciclu normal, fara oscilatii de la o luna la cealalta sau dereglari hormonale, perioada de maxima ovulatie sau perioada fertila a unei femei este ziua 14. De exemplu, daca o femeie are un ciclu regulat de 28 de zile, iar prima zi de menstruatie este ziua intai, ea va fi la ovulatie in ziua 14.  Perioada de fertilitate crescuta tine de la sfarsitul primei faze, pana la 24 de ore dupa ovulatie.

Aplicatie menstruatie

O aplicatie de menstruatie te ajuta sa tii usor evidenta ciclului menstrual de la o luna la alta. Pe piata exista mai multe aplicatii care monitorizeaza menstruatia. Da o cautare pe internet si alege una dintre acestea. Te scapa de griji si stres. Exista aplicatii tip calendar menstruatie, ce pot fi descarcate simplu, direct pe telefonul tau. Pe langa faptul ca iti indica data cand apare urmatorul ciclu menstrual, poti tine acolo o evidenta a medicatiei folosite, a dietei, a starilor fizice si emotionale prin care ai trecut, dar iti indica si perioada fertila. Toate informatiile sunt centralizate intr-un singur loc, stiut doar de tine si iti ofera o imagine de ansamblu utila.

Aplicatiile pentru menstruatie, ce se regasesc online, pot fi gratuite sau Premium.

Comments are closed.