Home Mama si tata Mamici Calculatorul de sarcina, un barometru la indemana oricarei viitoare mamici – afla cum te ajuta!

Calculatorul de sarcina, un barometru la indemana oricarei viitoare mamici – afla cum te ajuta!

7 minute de citit

Esti viitoare mamica? Emotiile incep sa se adune. In orice moment al sarcinii este binevenit un barometru sau jurnal de sarcina. Pentru o mai buna intelegere a perioadei fantastice pe care o traiesti, pentru informatii mai detaliate si la indemana ta oricand, pentru ca traiesti o perioada magica si poate chiar si unica, un calculator de sarcina ar putea sa iti fie de folos. Iar la kid.ro il vei gasi!

Ce este un calculator de sarcina

Nu este greu de ghicit si inteles. Un calculator sarcina calculeaza, pe baza unor informatii, detalii despre stagiul unei sarcini. Concret, de indata ce introduci datele in formular primesti date precum:

  • Estimare a datei de conceptie.
  • Data de la care testul de sarcina devine pozitiv, confirmand sarcina.
  • Cand poate fi facuta o ecografie transvaginala care depisteaza sarcina.
  • Cand este sfarsitul fiecarui trimestru.
  • Data probabila a nasterii.
  • Varsta sarcinii, in saptamani.

Sunt necesare minime informatii, despre ultima perioada de menstruatie si durata estimativa pe care o ai intre menstruatii. Astfel de calcule si detalii sunt de maxim interes, mai ales in cazul femeilor care se pregatesc sa conceapa. Pentru a-si spori sansele in acest sens, trebuie sa urmareasca perioada fertila, deci sa stie estimativ, mereu, etapele prin care corpul trece.

O mama informata este o mama care stie cum sa actioneze

Calculatorul de sarcina poate fi, negresit, un barometru pentru tot ce tine de urmarirea unei sarcini in evolutia sa. Din punct de vedere medical, fiecare trimestru este marcat de anumite analize ce se pot realiza pana la un anumit termen maxim – morfologiile spre exemplu. Acestea determina daca fatul se dezvolta corect si depisteaza precoce eventuale anomalii.

De asemenea, acelasi calculator estimeaza si cand este timpul final al sarcinii. In medie, sarcina dureaza 40 de saptamani. Nu este insa exclus ca unele femei sa ajunga chiar si la 40 plus cateva zile. Totusi, o idee generala este ca sarcina dureaza 9 luni – 36 de saptamani. Asta pentru ca, medical vorbind, se considera ca fatul este complet dezvoltat incepand cu 9 luni. Cand se va naste la acest termen are toate sansele sa nu fie considerat prematur. Nasterea poate avea loc, deci, oricand intre saptamanile 36 si 40.

Cunoaste fiecare etapa si tine pasul cu dinamica sarcinii tale! In plus, este gratuit. Dureaza nu mai mult de cateva minute sa faci tot acest calcul – generat automat.

Legatura cu bebelusul din burtica incepe din prima luna de conceptie

Poate parea banal ca astfel de date pe care un calculator de sarcina le ofera sa fie o evidenta pe care gravida le are. Este evident ca exista o planificare amanuntita la medicul ginecolog. Totusi, pana la venirea pe lume a bebelusului, exista acea legatura intre mama si fat, inca din prima luna de conceptie. Prin insasi natura situatiei, viata ce se formeaza, inima fatului ce bate si toata faptura fragila ce se formeaza din resursele mamei inseamna negresit un capitol din viata ce trebuie savurat.

Indiferent ca vorbim sau nu de prima sarcina, aceasta calatorie minunata este intensa. Orice viitoare mama isi doreste sa stie in ce saptamana de sarcina este si ce se intampla la fiecare etapa din evolutia sarcinii sale.

Kid.ro, o comunitate pentru mame

Trecand de aceasta etapa incipienta, pentru mamele in devenire kid.ro este o comunitate ce informeaza despre mai tot ce tine de bebelusi si copii pe etape diverse de varsta. Calculatorul de sarcina disponibil in cadrul paginii kid.ro este un mic ghid despre informatiile minime de stiut despre sarcina. Este gratuit si usor de accesat in orice moment.

Tot aici, viitoarele mamici pot descoperi o comunitate completa si complexa. Se pot informa despre fiecare etapa de sarcina, in functie de numarul de saptamani – evolutia fatului, etapele sale de formare si cum se manifesta in lumea lui, protejat. Este fascinant cum se intampla toate acestea si cum o mama le traieste!

Sarcina pe saptamani este inceputul vietii de mama. Caci legatura unica intre mama si bebelus abia acum incepe sa se formeze. Afla despre tot ce trebuie sa stii, despre tine si transformarile ce survin, despre bebelus si cum isi formeaza chipul pe care il vei iubi toata viata.

Detalii in cadrul paginii kid.ro.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Mamici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Ce mananci cand esti grabita?

Fast-food sau mancare gatita in casa? Ai putea sa crezi ca nu ai timp de gatit, mai ales c…