Home Calculator sarcina – afla data nasterii probabile a copilului tau

Calculator sarcina – afla data nasterii probabile a copilului tau

Calculator sarcina – afla data nasterii probabile a copilului tau

Momentul cel mai placut din viata unei femei este acela in care afla ca a ramas insarcinata. Pentru o viitoare mamica, de acum incolo este important sa afle si care este varsta sarcinii, dar si cand este momentul in care va naste. Poti afla toate astea cu ajutorul unui calculator sarcina care vine in ajutorul tuturor viitoarelor mamici.  

Citeste despre:

Ce este un calculator de sarcina

Cat de sigur este un calculator de sarcina

Recomandari in folosirea unui calculator sarcina

Calculator sarcina pe saptamani

Calculator nastere

Data nastere copil

Calculator greutate sarcina

Calculator sarcina – fata sau baiat

Calculator sarcina online

Ce este un calculator de sarcina

Calculatorul de sarcina este o metoda destul de simpla si accesibila pentru ca orice femeie sa poata estima care este data de nastere a bebelusului sau. Cu ajutorul acestuia poti afla mai exact in cate saptamani de sarcina te afli si care este data aproximativa in care vei naste. Totodata, poti afla mai multe informatii despre copilul tau, de exemplu, cand va incepe sa se miste, in functie de tipul de calculator sarcina. Datele folosite pentru un calculator sarcina necesare pentru a detecta informatii referitoare la evolutia acesteia sunt: data ultimei menstruatii si durata unui ciclu menstrual.

Cat de sigur este un calculator de sarcina

In primul rand, este necesar ca datele introduse de tine in calculator sarcina sa fie corecte si asta are legatura cu regularitatea ciclului tau menstrual. De exemplu, daca ai un ciclu regulat de 28 de zile si stii exact ziua ultimei menstruatii, cu ajutorul calculatorului de sarcina poti sa afli care este data aproximativa la care vei putea naste si care ar fi evolutia sarcinii pe saptamani. Daca, insa, nu ai o menstruatie regulata, rezultatele returnate de calculatorul de sarcina nu vor fi neaparat corecte.

Calculator sarcina – afla data nasterii probabile a copilului tau
Sursa foto: babiesgrowfast.com

Recomandari in folosirea unui calculator sarcina

Orice viitoare mamica si-ar dori un calculator sarcina exact, insa nu se stie momentul potrivit in care bebelusul va fi pregatit sa se nasca. Cu toate acestea, pentru ca datele sa fie cat mai aproape de adevar, este necesar ca informatiile pe care introduci in calculatorul de sarcina sa fie cat mai exacte. 

De aceea, inainte de a ramane insarcinata, ar fi bine sa iti monitorizezi din timp organismul pentru a sti in fiecare luna in ce zi iti vine menstruatia si cat dureaza. In general, in cazul femeilor care au un ciclu menstrual neregulat, calculatorul de sarcina nu poate oferi informatii atat de relevante precum in cazul celor care au o menstruatie regulata.

→ Ce este un calculator de sarcina

→ Cat de sigur este un calculator de sarcina

→ Recomandari in folosirea unui calculator sarcina

 Calculator sarcina pe saptamani

 Calculator nastere

→ Data nastere copil

→ Calculator greutate sarcina

 Calculator sarcina – fata sau baiat

 Calculator sarcina online

Calculator sarcina pe saptamani – ce informatii utile iti poate oferi

Un calculator de sarcina iti va oferi o multime de informatii pe langa care si cum va evolua sarcina ta pe saptamani si luni si la ce trebuie sa te astepti. Un calculator pe saptamani iti va spune din momentul in care ai ramas insarcinata ce se intampla cu bebelusul si cum se formeaza acesta. Poti sa mai descoperi cand incepe sa ii bata inima, cand se formeaza organele, cand poti afla sexul bebelusului, cand se formeaza oasele bebelusului si multe alte informatii. Si asta pentru ca fiecare saptamana de sarcina aduce noutati in dezvoltarea fatului. 

Calculator nastere – cum sa calculezi data nasterii copilului

In general, o sarcina dureaza intre 37 si 42 de saptamani, insa acest lucru nu este cunoscut in totalitate desi poate fi aproximat cu un calculator nastere. Pentru a calcula data nasterii copilului, trebuie sa tii cont de prima zi a ultimei menstruatii, care poate fi verificata si cu ajutorul unei ecografii. Ca sa descoperi care este data aproximativa a nasterii copilului, trebuie sa calculezi 280 zile, adica 40 saptamani incepand din prima zi a ultimei menstruatii.

Cu ajutorul acestui calcul si cu ecografiile realizate, doctorul tau iti va putea spune cam la ce data vei naste cu aproximatie. In principiu, cam 5% dintre femeile care au estimat nasterea cu un calculator nastere copil, au nascut exact in ziua respectiva. In general copiii se nasc cu o eroare de o saptamana in plus sau minus fata de data estimata cu un calculator sarcina. Nu uita ca fiecare sarcina este unica iar bebelusul tau va veni pe lume exact in momentul in care este pregatit sa o faca.

In plus, in cazul sarcinilor gemelare sau in cazul tripletilor, data estimata nu va fi corecta. In general, in cazul sarcinilor multiple bebelusii vin pe lume mai repede decat in cazul sarcinilor monofetale (cu un sigur fat).

Data nastere copil – de ce e important sa estimezi cu un calculator 

Un calculator de sarcina te va ajuta sa stii cam cand vei naste, pentru a te putea pregati din timp pentru vizita la spital si pentru a-ti organiza mai bine bagajul de maternitate. Estimarea datei nasterii copilului este importanta si pentru medicul tau ginecolog care iti monitorizeaza sarcina. In functie de calculul la care se va naste copilul acesta iti va face o serie de teste si analize necesare in orice sarcina, pe etape.

Calculator sarcina – afla data nasterii probabile a copilului tau
Sursa foto: countdowntopregnancy.com

Ce informatii iti poate oferi un calculator varsta sarcina

Un calculator de sarcina, pe langa faptul ca iti indica data nasterii si varsta sarcinii, iti va aduce si alte informatii utile precum:

  • Perioada aproximativa in care ia sfarsit primul trimestru de sarcina
  • Perioada aproximativa in care poti sa afli care este sexul copilului
  • Perioada cand poti sa faci prima ecografie de sarcina
  • Cand urmeaza al doilea si al treilea trimestru
  • Care ar fi saptamana cu numarul 40 a sarcinii
  • Care este varsta sarcinii in momentul respectiv
  • Ce zodie va avea copilul
  • Ce se intampla in fiecare saptamana de sarcina

Calculator greutate sarcina – afla ce greutate vei avea in functie de saptamanile sarcinii

Un aspect important pentru femeile care urmeaza sa dezvolte o sarcina sunt si kilogramele in plus pe care le vor obtine in toata aceasta perioada. De unde provin aceste kilograme in plus? Pe langa faptul ca bebelusul creste in greutate, si formarea tesutului care ii permite cresterea si dezvoltarea lui contribuie atunci cand iei in greutate. De exemplu, poti sa iei kilograme in plus si din cauza lichidului amniotic, placentei, sangelui, dezvoltare uterului, a sanilor, dar si a lichidelor suplimentare din corp.

Un calculator greutate sarcina iti va spune (aproximativ si in functie de criterii precum: saptamanile de sarcina, greutatea ta actuala, inaltimea ta si daca ai sarcina multipla) cam cate kilograme poti lua pe parcursul sarcinii. 

Este important sa iti mentii o greutate optima in sarcina pentru ca altfel pot sa apara riscuri legate de greutatea excesiva, riscuri care pot pune sarcina in pericol, dar si pe tine. O dieta echilibrata te va ajuta sa eviti crestea in greutate in exces in timpul sarcinii.

Calculator sarcina – fata sau baiat

Cea mai mare intrebare a unor viitori parinti este legata de sexul bebelusului: fata sau baiat? Pentru ca acest lucru se poate afla putin mai tarziu in urma unei ecografii, cu ajutorul unui calculator de sarcina poti sa descoperi cand este data optima pentru a putea afla sexul bebelusului tau. Insa exista si un calculator de sarcina (fata sau baiat) care iti poate spune care este sexul bebelusului tau in functie de varsta ta si de luna conceptiei.

 Ce este un calculator de sarcina

 Cat de sigur este un calculator de sarcina

 Recomandari in folosirea unui calculator sarcina

 Calculator sarcina pe saptamani

→ Calculator nastere

→ Data nastere copil

→ Calculator greutate sarcina

 Calculator sarcina – fata sau baiat

 Calculator sarcina online

Calculator sarcina online

Este foarte usor si la indemana sa accesezi un calculator sarcina online daca esti gravida si iti doresti sa stii cam cand o sa nasti. Foloseste acest calculator sarcina bebe de mai jos pentru a sti care ar fi data nasterii copilului, dar si alte informatii importante despre sarcina ta:

Comments are closed.