Home Calculator ovulatie – ce este si cum il folosesti

Calculator ovulatie – ce este si cum il folosesti

Ovulatia este un proces al organismului oricarei femeie sanatoase si care apare de regula in fiecare luna dupa perioada menstruatiei. Atunci cand o femeie isi doreste sa ramana insarcinata este necesar sa tina cont de perioada ovulatiei fiind extrem de importanta pentru conceperea unui copil. Un calculator ovulatie poate fi suficient de util pentru acest lucru.

Referitor la simptomele de ovulatie acestea trebuie urmarite constant pentru a descoperi perioada fertila. Calcularea ovulatiei este asadar un lucru de care orice femeie ar trebui sa tina cont cu ajutorul unul calculator ovulatie (calculeaza-ti aici perioada fertila) dar la fel de util este si un calendar ovulatie.

Citeste despre:

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

Mai multe informatii despre ce este un test de ovulatie, calcularea ovulatiei, calculator ovulatie sau perioada ovulatie vei gasi in acest articol.

Teste ovulatie / Calculator ovulatie - ce este si cum il folosesti
Teste ovulatie / Calculator ovulatie – ce este si cum il folosesti

Perioada ovulatie – ce se intampla mai exact si de ce este importanta

Perioada de ovulatie este foarte importanta deoarece doar prin intermediul acesteia se poate produce o viitoare sarcina si este si primul lucru care trebuie luat in considerare atunci cand se doreste conceperea unui copil.

Atunci cand nivelul de estrogen creste in organism ovulul incepe sa se maturiseze pana cand se va elibera. Atunci cand ajunge la aceasta etapa a perioadei de ovulatie organismul va incepe sa produca hormonul luteinizat chiar cu o zi inainte de ovulatie.

Dupa eliberarea ovulului, tot ca parte a perioadei de ovulatie, acesta este preluat de una din trompele uterine si se depleaseaza spre uter. In cazul in care intalneste un spermatozoid fertilizarea va avea loc dar nu mai tarziu de 12-24 de ore de la eliberarea acestuia. Dupa aceea perioada ovulatiei inceteaza iar ovulului nu mai are proprietatile necesare pentru a fi fertilizat.

Care este perioada de ovulatie

Perioada de ovulatie este perioada fertila a lunii in care o femeie poate ramane insarcinata daca intretine relatii sexuale neprotejate. Perioada de ovulatie se calculeaza pe baza cicului ovarian lunar. Un ciclu ovarian dureaza de obicei 28 de zile, dar depinde de la o femeie la alta. Pentru procesul de ovulatie joaca un rol important, in afara de ovar, hipofiza si hipotalamusul. Aceste doua glande pot regla ciclul ovarian pentru a putea determina perioada de ovulatie in fiecare luna.

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

Simptome ovulatie – care sunt si cum le recunosti

Ovulatia este perioada lunii in care se elibereaza ovulul de catre organismul femeii. Acesta  asteapta timp de 12-24 de ore sa fie fecundat de catre un spermatozoid. Ovulatia apare de regula dupa a 11-a zi a cicului menstrual.

In general femeile au simptome atunci cand apare perioada de ovulatie. Daca iti doresti sa ramai insarcinata si ti cont de calcului ovulatiei este necesar sa afli aceste simptome ce preced ovulatia. Iata care sunt cele mai intalnite simptome de ovulatie:

  • cresterea temperaturii bazale – datorita cresterii progesteronului poate creste temperatura bazala ca simptom de ovulatie. Acest lucru poate indica prezenta ovulatiei.
  • modificarea si cresterea cantitatii de mucus cervical – un alt simptom al ovuatiei este legat de modificarile musucului cervical. Atunci cand o femeie este la ovulatie mucusul cervical este mai abundent si are o consistenta apoasa ca a albusului de ou.
  • cresterea apetitului sexual – multe femei au un apetit sexual mai crescut in perioada ovulatiei. Atunci cand se aproapie perioada fertila acesta poate fi un simptom al ovulatiei care nu trebuie ignorat.
  • durerea la ovulatie – exista si femei care simt durere in timpul ovulatiei. Durerea poate dura cateva minute sau cateva zile dar nu pune in general probleme.  De asemenea, pot aparea chiar si balonarile.
  • sensibilitate a sanilor – datorita modificarilor hormonale din perioada ovulatiei, sensibilitatea sanilor poate fi un simptom de ovulatie.

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

De ce este util un calendar ovulatie?

Pentru a putea identifica mult mai usor perioada fertila o femeie poate tine un calendar al ovulatiei lunar. In acest calendar se trece exact data menstruatiei pentru ca pe termen lung sa se depisteze care este perioada de ovulatie pentru a creste sansele de o posibila sarcina. Orice femeie poate tine un calendar de ovulatie intr-o agenda sau prin intermediul aplicatiilor de pe telefon. Totodata prin intermediul calculului ovulatiei se poate afla foarte rapid si usor atunci cand apare ovulatia in fiecare luna cu ajutorul calculatorului de ovulatie.

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

Cum se poate face calcularea ovulatiei cu ajutorul unui calculator ovulatie

De cele mai multe ori atunci cand o femeie isi doreste sa ramana insarcinata incepe sa tina cont de calcularea ovulatiei cu ajutorul unui calculator ovulatie. Acest lucu o poate ajuta foarte mult pentru a putea depista perioada fertila atunci cand poate concepe un copil.

Calculatorul de ovulatie este un instrument care poate fi gasit online si care calculeaza cu usurinta momentul in care se aprope ovulatia si care este ziua cea mai fertila a lunii. Acest instrument de calcul al ovulatiei nu are o acuratete chiar de 100% insa are la baza un calcul matematic pe baza ciclului menstrual care se introduce in calculator ovulatie in fiecare luna.

Calcularea ovulatiei poate fi utila doar ca orientare pentru femeile care isi doresc un copil. Este o estimare care poate fi de mare ajutor a depistarii perioadei de ovulatie. Este foarte importanta si urmarirea simptomelor ovulatiei odata cu acest calculator ovulatie.

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

Calculator Ovulatie

Selecteaza prima zi a ultimei menstruatii

  

Mentioneaza numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:

Perioada ovulatie
Simptome ovulatie
Calendar ovulatie
Calculator ovulatie
Calculeaza perioada fertila
Ce este un test de ovulatie

Ce este un test de ovulatie

Atunci cand nu prezinti simptome ale ovulatiei sau iti este greu sa tii un calculator ovulatie, poti apela la un test ovulatie. Teste de ovulatie sunt de mare ajutor pentru orice femeie care doreste sa ramana insarcinata deoarece determina perioada fertila. Acestea se aseamana foarte mult cu un test de sarcina si se gaseste in farmacii si presupune identificarea hormonului LH in urina.

Se procedeaza la fel ca si in cazul unul test de sarcina, daca apar 2 liniute inseamna ca rezultatul este pozitiv si urmeaza perioada de ovulatie. Daca durata unui ciclu menstrual este de 28 de zile este recomandat sa incepi sa faci teste de ovulatie din a 11-a zi dupa menstruatie. Nu conteaza ora la care trebuie sa faci testul de ovulatie dar este important sa fie facut la aceeasi ora in fiecare zi si sa nu se consume lichide cu 2 ore inainte.

Testele de ovulatie se fac in fiecare zi pana cand se obtine un rezultat pozitiv. Atunci inseamna ca cel mai probabil ovulatia urmeaza sa aiba loc in urmatoarele 24 de ore.

Daca si tu iti doresti atat de mult sa ramai insarcinata si desigur nu exista alte probleme de sanatate care ar putea sta in calea conceperii unui copil, iti va fi de mare ajutor sa tii un calendar al ovulatiei sau sa apelezi la un calculator ovulatie si la teste de ovulatie. Vezi care e perioada ta fertila cu ajutorului calculatorului de ovulatie.

Comments are closed.