Home Copii Bunicii si nepotii isi pot proteja reciproc sanatatea mintala

Bunicii si nepotii isi pot proteja reciproc sanatatea mintala

2 minute de citit

Relatiile apropiate dintre bunici si nepoti pot face bine la maturitate, arata un nou studiu citat de livescience.com. Astfel, studiul arata ca bunicii si nepotii isi pot proteja reciproc sanatatea mintala, daca sunt apropiati si se sustin reciproc. Efectul pozitiv pe care o relatie buna dintre acestia il are asupra psihicului si asupra sanatatii mintale ale ambelor generatii nu este deloc de neglijat si consta in aparitia unor mai putine simptome depresive la maturitate.

Autor: Mihaela Dinu

Cercetarile, desfasurate pe o perioada de circa doua decenii, arata ca relatiile dintre bunici si nepoti au consecinte masurabile asupra starii mentale a ambelor generatii. Mai exact, cercetarile au aratat ca relatiile apropiate intre bunici si nepoti duc la aparitia a mai putine simptome ale depresiei. Cu alte cuvinte, o relatie sanatoasa si apropiata intre bunici si nepoti protejeaza sanatatea psihica a ambelor generatii. Stiudiul s-a desfasurat in perioada 1985 si 2004 si a cuprins 376 de bunici si 340 de nepoti.

Totusi, efectul pozitiv este valabil doar in cazul in care bunicii si nepotii se ajuta reciproc. In cazul in care bunicii doar primesc ajutor din partea nepotilor, numarul simptomelor depresiei poate creste. Insa, bunicii care isi sfatuiesc nepotii, le ofera ocazional cadouri sau le platesc din cand in cand nota la restaurant au sanse foarte mari ca simptomele depresive sa apara in numar mult mai mic.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum ne influenteaza traumele din copilarie viata la maturitate si ce optiuni exista

Ranile emotionale din copilarie isi pun adanc amprenta asupra vietii noastre de adult si c…