Beneficiile apei in timpul sarcinii

De-a lungul celor noua luni, apa consumata de tine este si a bebelusului tau. Aceasta este un motiv suficient de convingator pentru ca apa pe care o alegi sa fie de calitate si sa indeplineasca anumite conditii, ca de exemplu, sa nu poata deveni cauza producerii unor infectii sau sa nu fie prea mineralizata.

Autor: Claudia Ilies

Apa de la robinet trebuie evitata deoarece aceasta nu este aceeasi in toate regiunile si pentru ca poate sa contina nitrati in exces, nerecomandati viitoarelor mame.

Apa, vitala pentru dezvoltarea bebelusului

In luna a sasea de sarcina, apa reprezinta 90% din greutatea copilului.  Si incepand cu saptamana paisprezece, bebelusul nu va inceta sa bea si sa elimine lichidul amniotic. Schimbarile de apa consumata pot fi determinante pentru buna lui dezvoltare iar calitatea lichidului depinde de ceea ce beti.

Apa permite transportul nutrientilor necesari, a vitaminelor si mineralelor esentiale pentru dezvoltare. Apa este necesara lichidului amniotic in care sta bebe si care il protejeaza de infectii, de socuri si ii asigura o temperatura constanta.

In timpul sarcinii, corpul tau se va mari considerabil in volum datorita apei. Motiv pentru care sunteti sfatuite sa beti cel putin un litru si jumatate de apa in fiecare zi.

Tinand cont ca trebuie sa consumati multa apa, este bine sa alegeti o apa de calitate si, de preferat, aceasta ar trebui sa fie plata. Apa carbogazoasa va poate stimula apetitul si astfel puteti ajunge sa mancati prea mult. O puteti consuma in perioada de debut a sarcinii, deoarece poate ajuta la eliminarea greturilor specifice si a altor probleme digestive.

Limitati consumul bauturilor excitante (cafea, ceai sau cola) si alegeti-le pe cele cu proprietati relaxante si depurative.

Beti apa de fiecare data cand va este sete si mai ales intre mese. Aceasta este cea mai buna metoda de a preveni infectiile urinare.

Beneficiile consumului de apa

Dincolo de beneficiile pentru dezvoltarea fatului, consumul de apa poate creste circulatia arteriala a femeii insarcinate, ajuta la buna functionare a rinichilor si poti evita anumite neplaceri specifice acestei perioade precum constipatia sau crampele.

Apa va hidrateaza pielea, organele, va ajuta sa eliminati si va aduce nutrientii si oligo-elementele necesare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *