Home Mama si tata Mamici Sarcina Baile fierbinti in timpul sarcinii

Baile fierbinti in timpul sarcinii

4 minute de citit

Baile fierbinti in timpul sarciniiCe poate fi mai placut decat sa ne relaxam cu ajutorul unei cazi cu apa fierbinte si frumos mirositoare? Aceasta metoda este folosita de secole pentru relaxarea muschilor, dar si a mintii, efectul bailor fiind acela de a alunga stresul si gandurile care nu ne fac bine. Dar, insarcinata fiind, mai poti recurge la astfel de tehnici de relaxare, fara ca ele sa aiba efecte asupra sarcinii?

Autor: Claudia Ilies

Supraincalzirea poate provoca malformatii congenitale

Trebuie sa fii precauta daca iti plac baile mult prea fiebinti. Acestea pot creste mult temperatura corpului si ar putea fi periculos pentru bebelus. Studiile realizate pe animale au aratat ca supraincalzirea, in special in primele luni de sarcina poate provoca anumite malformatii congenitale.

Malformatiile care pot aparea pot afecta creierul sau coloana vertebrala, cunoscute precum defecte ale tubului neural, precum spina bifida.

Nu baile simple sunt atat de periculoase, ci cazile cu hidromasaj sau sedintele de sauna. Apa din cada se poate raci destul de repede, dar in cazul cazilor cu hidromasaj sau sauna, temperatura ridicata se pastreaza constanta.

Daca apa este prea fierbinte poti simti ca ti se face rau sau chiar ca lesini, datorita tensiunii arteriale care poate scadea prea mult. Fluxul de sange catre copilul tau poate fi afectat, indiferent de perioada de sarcina.

Pages 1 2
Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Utilizarea cosmeticelor in sarcina. Am voie sa ma machiez daca sunt insarcinata?

De cele mai multe ori, cand o femeie afla ca este insarcinata umple frigiderul cu fructe s…