Home Copii Bebelusi Alegerea prenumelui potrivit pentru copilul tau

Alegerea prenumelui potrivit pentru copilul tau

4 minute de citit

Una dintre cele mai grele decizii pe care va trebui sa o iei in timpul sarcinii este alegerea prenumelui copilului care urmeaza sa se nasca. Vrei sa fie un nume dragut, sa se potriveasca cu numele de familie, sa fie usor de pronuntat si retinut si I se potriveasca.

Autor: Claudia Ilies

Trebuie sa discuti cu partenerul tau si sa alegeti impreuna cel mai frumos nume. Incepeti prin a face o lista cu posibile prenume care va plac si apoi testati daca acesta vor suna bine alaturi de numele de familie. Daca acesta este mai lung, alegeti un prenume mai scurt si invers. Evita numele dificile, pentru care va trebui sa ofere explicatii toata viata, de genul celora care se scriu cu doua litere care se repeta.

Feriti-va de prenumele excentrice sau mult prea originale. Gandeste-te la toate sicanele pe care va trebui sa le infrunte cand va fi mare.  Nu uita ca odata ales, prenumele nu poate fi schimbat, ca acesta va fi trecut in cv in vederea unei angajari si nu trebuie sa fie motiv de amuzament pentru nimeni.

Citeste despre semnificatiile sau originile numelui. Poate pentru tine nu sunt detalii demne de luat in considerare, dar pot fi pentru copil.

Ai grija la combinarea prenumelor, daca decizi ca va purta doua, nu trebuie sa sune straniu sau sa devina altceva daca sunt rostite impreuna. Initialele numelui nu trebuie sa reprezinte ceva care ar putea da nastere unor ironii din partea celorlalti (de ex. WC).

Nu alege un nume comun si pe care il poarta multe persoane. Chiar daca ti se pare frumos, gandeste-te la un viitor loc de munca in care sunt cel putin trei persoane cu acelasi nume, iar sefului ii este dificil sa solicite un raspuns unui angajat si sa raspunda trei persoane in acelasi timp.

Sotul tau iti propune un prenume care tie iti aminteste de un fost iubit sau de o alta persoana cu care ai avut relatii dificile? Nu face aceasta alegere, va fi total neplacut.

Nu alege sa dai copilului tau numele unor persoane celebre, deoarece si un astfel de prenume poate starni motive de ras.

Prenumele ales trebuie sa fie in regula si in perioada cand va ajunge la maturitate, nu alege ceva potrivit doar unui copil, gen Mugurel.

Nu va lasati influentati de alti membrii ai familiei, care va impun sa le poarte numele.  Daca asculti sfaturile celorlalti pentru ca te pot ajuta sa iei o decizie, nu uita ca aceasta este o chestiune intre tine si sotul tau.

Poti decide sa nu dezvalui numele decat la nastere. Acorda suficient timp si importanta acestui aspect important pentru toata viata.

Sursa foto: babble.com

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Claudia Ilies
Incarca mai multe articole in Bebelusi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Citeste si...

Ghidul incepatorului pentru gazduirea Craciunului

Te-ai oferit sa gazduiesti masa de Craciun in familie anul acesta si te simti coplesit de …