Adevarul despre metodele naturale de a declansa nasterea

Ai depasit termenul stabilit pentru nastere si nu mai stii ce sa faci pentru a schimba situatia? In popor circula cateva idei care ti-ar putea fi de folos pentru a-l convinge pe cel mic sa se hotareasca sa se nasca. Dar cat de adevarate si eficiente sunt aceste practici?

Autor: Claudia Ilies

Mersul pe jos

Te ajuta mersul pe jos? Actiunea este cat se poate de ineficienta, avand in vedere ca in timpul razboaielor multe femei au fost obligate sa parcurga kilometrii pe jos, fara vreun efect asupra sarcinii.

Sa faci dragoste

Actul sexual poate fi de folos, actiunea mecanica a raportului sexual  asupra colului uterin poate provoca contractii.

Treburi gospodaresti

Nu, acestea nu sunt de folos, dar femeia simte nevoia sa isi pregateasca casa pentru sosirea noului membru al familiei. Daca simti nevoia sa faci asta in mod spontan, poate ca simti inconstient, ca momentul se apropie.

O baie fierbinte

Fals: o baie nu declanseaza nasterea, dar te ajuta sa stii daca este cazul sa mergi la maternitate. Daca ai contractii si ele se opresc dupa baie, nu a sosit momentul, mai ai de asteptat. Dar daca, dimpotriva, contractiile se inmultesc, pregateste-te pentru spital.

Medicina alternativa

Nu exista dovezi clare in privinta acupuncturii sau a medicamentelor naturiste care sa ateste ca acestea sunt intr-adevar folositoare in astfel de situatii.

Dansul

Nu s-a dovedit ca poate face mai mult decat sa iti ofere o stare de bine.

Ceaiuri din plante

Anumite femei, care nu sunt la prima nastere, obisnuiesc sa foloseasca uleiul de ricin: o lingura de supa. Daca efectul uleiului le trimite la toaleta de urgenta, inseamna ca nu va functiona.  Daca simt declansarea contractiilor, se ia inca o lingura de ulei de ricin. Se pare ca aceasta metoda este eficienta, dar fii atenta deoarece acest ulei reprezinta un laxativ puternic, care nu trebuie folosit in orice situatii.

Se recomanda prudenta in incercarea oricaror metode. Dupa a 42-a saptamana de sarcina, termenul este depasit si copilul poate fi pus in pericol. Medicul te va supraveghea si probabil, nasterea va fi declansata prin proceduri medicale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *