Home Mama si tata Mamici 5 semne ale fertilitatii la femei

5 semne ale fertilitatii la femei

4 minute de citit

Singura modalitate sigura de a afla daca esti sau nu fertila e sa incerci sa ramai insarcinata. Daca nu esti pregatita, insa, dar iti faci probleme legate de cat de fertila esti, afla ca, statistic, doar 12% dintre femei au dificultati in a ramane insarcinate sau in a pastra sarcina. Totusi, exista cateva semne ale fertilitatii feminine, care ar putea fi luate in calcul.

Autor: Mihaela Dinu

1. Ai un ciclu regulat

Aparitia lunara a menstruatiei la o perioada cuprinsa intre 24 si 35 de zile arata ca aparatul reproducator isi indeplineste functia si ca, lunar, ovarele elibereaza un ovul. Acesta este unul dintre semnele ca femeia ar putea ovula normal.

2. Ai o greutate normala si constanta

Prea putine sau prea multe kilograme ar putea afecta fertilitatea la femei. De asemenea, curele de slabire drastice, care au ca efect scaderi bruste de greutate, pot influenta aparitia unei viitoare sarcini. De multe ori, curele de slabire drastice influenteaza productia hormonala si pot chiar sa afecteze aparitia menstruatiei.

3. Nu esti fumatoare

Femeile fumatoare pot ramane mai greu insarcinate si au sanse mai mari sa piarda sarcina. Daca nu esti fumatoare, insa petreci mare parte a timpului intr-un mediu unde se fumeaza constant, ai putea avea aceleasi probleme ca si daca ai fuma.

4. Nu ai afectiuni ginecologice sau boli cu transmitere sexuala netratate 

Anumite afectiuni ginecologice pot afecta fertilitatea prin blocarea cailor de acces ale spermatozoizilor, prin slabirea ovulelor sau prin imposibilitatea fixarii embrionului. De multe ori, astfel de afectiuni au cauze hormonale si influenteaza nu doar fertilitatea propriu-zisa, ci si deregleaza ciclul menstrual. Exista o serie de boli cu transmitere sexuala care netratate la timp pot duce la infertilitate. Indiferent de afectiunile sau simptomele avute, vizita regulata la medicul ginecolog te poate scuti de probleme atat cand vine vorba de sanatatea ta, cat si de conceperea unui copil.

5. Ai sub 30 de ani

Varsta poate fi un factor care influenteaza fertilitatea. Cu cat inaintam in varsta, cu atat sansele de a avea un copil scad. Totusi, chiar daca femeile cu varsta pana in 30 de ani sunt considerate ca avand sanse mai mari sa ramana insarcinate si sa pastreze sarcina, vizitele regulate la medic si anumite tratamente pot proteja sau creste fertilitatea si iti pot asigura aparitia unui copil.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Mamici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

7 idei de joburi de acasa pentru mamicile care stau cu copiii

Atunci cand apare un copil in viata de cuplu, mama este cea care sta de obicei acasa cu ce…