Home Copii Bebelusi Alaptare 5 provocari care pot sa apara in primele luni de viata ale bebelusului

5 provocari care pot sa apara in primele luni de viata ale bebelusului

6 minute de citit
Foto: philips.ro

Orice tanara mamica are nevoie de acomodare dupa venirea bebelusului.

Si, chiar daca totul decurge normal, in orice moment pot aparea situatii pe care nu le-ai intalnit niciodata si care, chiar daca nu pun probleme deosebite, trebuie tratate  in cel mai potrivit mod.

Iata care sunt cele mai comune provocari, probleme intampinate de mamici si cum pot si rezolvate.  

Autor: Mihaela Dinu

1. Nu poti alapta la san sau pur si simplu nu iti poti hrani bebelusul orice moment are el nevoie

Procesul alaptarii poate fi dificil atunci cand esti la primul bebe. De asemenea, probleme pot intampina si mamicile care nu au lapte suficient, cele ale caror bebelusi refuza sa fie alaptati la san, mamicile care sunt nevoite sa se intoarca mai repede la serviciu ori sa calatoreasca fara bebelusul lor. In aceste situatii, pentru ca nu iti poti alapta direct micutul, cea mai potrivita varianta este sa pastrezi laptele pentru momentele cand va trebui sa fie hranit, insa tu nu vei fi langa el sau nu il vei putea alapta.

Pompa manuala pentru san Comfort de la Avent te va ajuta sa recoltezi laptele, pentru ca, ulterior, sa il pastrezi la frigider pentru urmatoarele mese ale bebelusului. Aceasta poate fi utilizata pe rand pentru fiecare san sau, daca vrei sa economisesti timp, poti opta pentru pompa de san electrica dubla Comfort.  Astfel, ii vei putea lasa micutului tau lapte in recipiente special create pentru a-i asigura bebelusului urmatoarele mese. Mai multe despre pompele de san gasesti pe site-ul Avent.

pompa san

2. Alege tetinele potrivite pentru bebelusul tau

Indiferent daca isi hraneste bebelusul cu lapte natural sau lapte praf, orice tanara mamica trebuie sa stie cateva lucruri esentiale despre hranirea bebelusului cu ajutorul biberoanelor si al  tetinelor.

In primul rand, trebuie sa alegi produsele potrivite pentru varsta bebelusului tau. Pentru ca bebe nu se inece in timp ce mananca, este esential sa alegi tetina potrivita varstei. Acestea sunt prevazute cu gaurele prin care se scurge laptele si controleaza, astfel, cantitatea de lapte pe care o va inghiti bebe.

In general, exista cateva categorii de tetine, care tin cont de varsta si stadiul de crestele a bebelusului:

– pentru bebelusi sub o luna / nou nascuti – acestea au un debit foarte scazut, necesar nou nascutilor

– tetine pentru bebelusi de 1 pana la 3 luni – debit lent

– pentru cei de peste 3 luni – au debit mediu

– tetine pentru bebelusi de minim 6 luni – potrivit pentru hrana mai densa si pentru inceperea diversificarii

3.  Refuzul biberonului sau colicile se pot rezolva cu tetine speciale

Daca bebe s-a obisnuit cu sanul mamei, ar putea aparea probleme in a accepta o tetina cu o forma diferita. In acest caz, insa, poti opta pentru tetine din gama Natural, care imita forma sanului mamei, au un aspect natural si petale de confort.

biberoane si tetine

Daca bebe are colici, te-ar putea ajuta supapa anti-colici. Prin intermediul unui sistem anti-colici avansat, prevazut cu doua supape inovatoare, aerul este directionat catre biberon si nu catre burtica bebelusului. Astfel, sistemul reduce colicii si disconfortul lui bebe.

4. Tetine fara BPA

Poate ai auzit deja despre BPA, un compus organic sintetic, folosit in cazul multor produse din plastic, poate fi toxic daca apare in compozitia tetinelor. Tocmai de aceea, asigura-te ca produsele pentru bebe nu contin BPA.

5. Sterilizarea biberoanelor e esentiala pentru un bebe sanatos

Ai grija de sanatatea bebelusului tau. Foloseste sterilizatorul pentru igienizarea biberoanelor si tetinelor. Nu e suficient ca produsele folosite pentru alimentatia lui bebe, precum sunt tetinele sau biberoanele, sa fie spalate cu apa. De altfel, apa de la robinet nici nu este sigura pentru bebelus. Tocmi de accea, sterilizeaza-le corect, folosind sterilizatoarele, aparate special create cu acest scop.

Mai multe despre produsele destinate hranirii bebelusului gasesti pe aceasta pagina.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Alaptare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

Ghete copii piele naturală la modă, de calitate și confortabile

Atunci când vrei să cumperi ghete copii piele naturală ar trebui să alegi o combinație înt…