Home Copii 5 motive pentru care parintii vizionari aleg sa trimita copilul intr-o tabara de vara

5 motive pentru care parintii vizionari aleg sa trimita copilul intr-o tabara de vara

6 minute de citit

Sunt multi parinti care le permit copiilor sa mearga in excursii cu scoala sau in drumetii educative in aer liber, doar daca ii pot insoti. Pentru ei, notiunea de tabere de vara pentru copii este greu de acceptat. Acestia fie nu pot sta departe de prichindeii lor pentru mai multe zile, fie isi fac o multime de griji legate de modul in care cei mici se vor descurca.

Cu toate acestea, rezultatele pot fi surpinzatoare si schimbarile in bine atat de uimitoare, incat, la intoarcere, copilul sa fie aproape de nerecunoscut.

Iata cateva motive pentru care parintii vizionari, care doresc sa creasca un copil independent si echilibrat, aleg sa ii faciliteze accesul la tabere de vara de lunga durata.

Copilul devine mai independent

Intr-o tabara de vara copilul este singur, fara parinti si va trebui sa se descurce in diverse situatii. Astfel va invata sa faca singur numeroase lucruri pentru care acasa beneficia de suportul adultilor si isi va dezvolta increderea in sine si independenta. Aceste abilitati sunt indispensabile pentru a avea o viata implinita si, cu cat le va descoperi mai devreme, cu atat va avea mai mult timp sa le consolideze.

Descopera distractia si aventura in aer liber

Copilaria este momentul dedicat jocurilor si distractiei in aer liber. Este perioada in care prichindeii descopera natura si invata lucruri care ii vor ajuta intreaga viata.

Activitatile in natura inseamna aventura, zile si nopti pline de povesti, momente petrecute cu prietenii sub cerul instelat sau in jurul unui foc de tabara si, totodata, bucuria si magia unei copilarii fara griji.  Acum se leaga cele mai stranse prietenii si se creeaza cele mai frumoase amintiri!

Copilul se va relaxa

Copilul are nevoie de o pauza de la presiunea si stresul activitatilor competitive si de la scoala. Are nevoie sa se deconecteze si sa se joace, departe de responsabilitati, griji, sfaturi si indrumari perintesti. Copiii au nevoie de e o pauza de la implicarea bine intentionata a parintilor in viata lor.

Perioada petrecuta intr-o tabara de vara pentru copii ii va ajuta sa se relaxeze si micutii vor reveni acasa mai echilibrati.  

Va sta departe de telefon si calculator

Taberele de vara pentru copii sunt o ocazie minunata pentru deconectarea celor mici de la telefon si calculator. Pentru ca vor avea parte de actiune, activitati atractive specifice varstei lor, ocazia sa cunoasca alti copii si sa invete lucuri noi, nu va fi dificil sa uite de atractia tehnologiei.

Astfel, va descoperi ce lucruri uimitoare se pot intampla in jurul lui cand lasa telefonul jos si interactioneaza cu ceilalti copii. 

Parintii care isi trimit copilul intr-o tabara de vara, ii ofera ocazia sa se deconecteze de la tehnologie si sa se conecteze cu cei din jur.

Va invata sa isi faca prieteni si sa ii pastreze

Aventurile, intensitatea momentelor si experientele traite impreuna in taberele de vara pentru copii creeaza cadrul ideal pentru prietenii care pot dura o viata. Totodata, vor fi situatii care vor pune la incercare aceste relatii si care ii vor oferi copilului ocazia sa invete cum sa le gestioneze pentru a nu pierde un prieten.

Tabere vara copii 2021

Alege sa fii un parinte care are incredere in copilul sau si ofera-i sansa sa descopere beneficiile unei tabere de vara pentru copii in 2021. Ofertele sunt variate si vei avea de unde sa alegi, in functie de perioada, destinatie si varsta. Astfel ii vei face un cadou valoros care il va ajuta sa deprinda abilitati necesare in viata!

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Irina Stroe
Incarca mai multe articole in Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

6 sfaturi utile pentru o vacanta reusita impreuna cu copiii

Urmeaza o calatorie mai lunga sau doar o excursie alaturi de copii? Daca stii ca cei mici …