Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 36 de sarcina

Saptamana 36 de sarcina

2 minute de citit

Dimensiunile bebelusului: 34-36 cm din crestetul capului pana la fundulet si are un total de aproximativ 2600-2800 de grame.

Continua maturizarea organelor si dezvoltarea completa a sistemelor si a caracteristicilor bebelusului. De asemenea, bebe ia in continuare in greutate si se lungeste. O parte a cresterii in greutate vine datorita cresterii stratului de grasime, care il vor proteja pe bebe in viata extrauterina.

Incepand cu ultima zi a acestei saptamani, bebe e gata de nastere si poate veni pe lume in orice moment. Perioada de sarcina difera de la mamica la mamica si de la sarcina la sarcina. Daca unele femei pot naste la 37 de saptamani, pentru altele, nasterea ar putea surveni abia in saptamana 42 de sarcina.

Arsurile la stomac, prolemele de urinare, presiunea vaginala si disconfortul sunt normale si in aceasta perioada. Vor aparea de asemenea, schimbari noi in corpul viitoarei mamici, semn ca acesta se pregateste pentru aducerea pe lume a unui copil. Secretiile vaginale se intensifica, peretii vaginali devin mai moi si mai elastici, iar contractiile sunt mai frecvente. Colul uterin se poate dilata cu 1-2 centimetri, iar ligamentele si cartilajele pelvisului se relaxeaza, permitand oaselor bazinului o mai buna mobilitate pentru a face loc bebelusului sa se nasca.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Vrei sa afli daca esti insarcinata, cu 5 zile mai devreme? Cum functioneaza un test de sarcina ultrasensibil

Atunci cand iti doresti un copil, sa astepti rezultatul pozitiv al testului de sarcina poa…