Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 35 de sarcina

Saptamana 35 de sarcina

2 minute de citit

Dimensiunile bebelusului: 32-34 cm si 2300-2600 de grame.

Copilul isi continua cresterea si creierul sau se dezvolta rapid si in cel mai complex mod: incepe sa produca miliarde de neuroni si isi exerseaza functiile.

Bebelusul continua in principal sa se ingrase, grasimea ajutandu-l la reglarea temperaturii in mediul extrauterin. Pielea devine mai neteda.

In aceasta saptamana bebe doarme in cea mai mare parte a timpului (in proportie de 85-90% din timp), timp in care viseaza, isi suge degetul, isi misca capul, picioarele si mainile.

Rinichii si ficatul sau sunt complet dezvoltati, plamanii pot realiza schimbul de gaze necesar respiratiei, dar daca copilul ar fi nascut acum, probabil ar fi pus intr-un incubator.

Emotiile coplesitoare sunt perfect normale pentru fiecare gravida. Pentru a reduce din stres, ati putea face o lista cu bagajul pentru maternitate si sa stabiliti planul nasterii. O organizare buna va va reduce din temeri si sa va face sa va simti mai relaxata. In cazul in care starile sunt prea intense si nu reusiti sa le controlani nici cu ajutorul celor din jur, puteti sa apelati la medicul dumneavoastra.

Nu uita: Nasterea nu este ceva nou, ci se intampla dintotdeauna si e un proces natural, firesc. Copilul e un adevarat dar.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …