Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 27 de sarcina

Saptamana 27 de sarcina

1 minute de citit

25-27 de cm si peste un kilogram. Cam acestea sunt masurile bebelusului in saptamana 27 de sarcina. Organismul lui bebe e gata adaptat pentru viata exterioara uterului. Are plamanii suficient de dezvoltati pentru respiratie, sistemul vascular pulmonar e capabil sa realizeze schimbul de gaze, iar sistemul nervos central e pregatit sa coordoneze respiratia ritmica si echilibrul termic.

Se dezvolta si straturile retinei, straturi care vor primi informatiile de lumina si le vor transmite catre creier pentru a fi interpretate. Pielea bebelusului este inca ridata, insa isi va reveni la cateva saptamani dupa nastere.

Incepand cu aceasta saptamana, bebe are un program de somn si chiar viseaza, iar, daca mancarea pe care o consumi e picanta sau foarte aromata, bebe ar putea reactiona.

Miscarile ritmice care au loc in burtica ar putea fi semn ca bebe sughita si nu ar trebui sa va ingrijoreze. Se pastreaza probleme de presiune: dureri de spate, dureri abdominale, scapari de urina, crampe, varice si mancarimi la nivelul burtii.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …