Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 18 de sarcina

Saptamana 18 de sarcina

2 minute de citit

In aceasta saptamana fatul incepe sa arate ca un om, avand lungimea de 12-14 cm si greutatea de 140-190 g. Acum este necesara realizarea ecografiilor pentru a vedea daca acesta are probleme la nivelul inimii sau daca sufera de sindromul Down. Daca pentru unele cupluri este importanta aflarea sexului copilului, pentru altii acest lucru constituie o surpriza pana la nastere. De asemenea, se pot face ecografii care surprind sexul copilului, dar in aceasta perioada exista riscul ca ecografia sa se insele. Aveti rabdare, peste putin timp se va afla cu certitudine.

Perioada aceasta semnifica luarea in greutate a mamicilor in general cu 2, dar si cu 4-5 kg, depinde de fiecare persoana. Burtica se mareste considerabil. Nu trebuie sa uitati ca este necar sa dormiti pe lateral. Este recomandat sa faceti plimbari sau sa consumati lichide, legume si fructe.

In timpul liber, incercati sa va aduceti aminte sa cititi copilului, sa ascultati muzica sau piese de teatru. Masati-va burtica in miscari circulare, au efect calmant.

Daca pana acum nu ati avut timp pentru schimbarea garderobei, acesta este momentul potrivit, deoarece va veti simti mai confortabila in haine noi, mult mai lejere.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Vrei sa afli daca esti insarcinata, cu 5 zile mai devreme? Cum functioneaza un test de sarcina ultrasensibil

Atunci cand iti doresti un copil, sa astepti rezultatul pozitiv al testului de sarcina poa…