Home Mama si tata Mamici Sarcina Saptamana 1 de sarcina

Saptamana 1 de sarcina

2 minute de citit

Sarcina se intinde pe parcursul a 40 de saptamani si se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. Din cauza acestei metode de calcul, nicio sarcina nu poate fi depistata in primele doua saptamani. Deoarece ovulatia are loc la mijlocul ciclului menstrual de 28 de zile si atunci are loc, cel mai probabil, fecundarea. Prin urmare, in primele doua saptamani de sarcina inca nu esti insarcinata.

Totusi, incepand cu prima saptamana de sarcina ar fi bine sa ai grija de sanatatea si alimentatia ta, daca nu faci asta deja. Renunta la fumat, alcool, medicamente sau alte substante nocive si discuta cu medicul tau despre posibilitatea de a lua vitamine prenatale. Inainte de a ramane insarcinata, dar si in timpul sarcinii, sunt obligatorii suplimentele de acid folic, dar si alte vitamine. Acidul folic ajuta la prevenirea defectelor de tub neural (structura care da nastere la creier si maduva spinarii).

Aportul de proteine​​, care este folosit pentru a crea tesut nou, ar trebui sa creasca in timpul sarcinii. In plus, calciul este necesar pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor, deci asigura-te ca obtii o buna doza de produse lactate si legume cu frunze verzi. Fierul este esential in timpul sarcinii cum va sustina cresterea continua a volumului de sange copilului tau. Cele mai bune surse de fier sunt: ​​carnea rosie, legume, oua.

Medicul tau iti va da toate detaliile.

Tot acum ar trebui sa te asiguri ca ai toate analizele la zi si ca nu ai nevoie de tratament in urmatoarele 9 luni.

Citeste mai multe despre saptamana de sarcina care te intereseaza

Alege o saptamana

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste si...

Cum poate afecta infectia urinara femeile insarcinate

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade pentru o femeie, insa aceasta poate fi …