Program variat de Scoala Altfel: Astronomie, istoria Bucurestiului, improvizatie si storytelling

Programul Scoala Altfel a fost, probabil, una dintre cele mai inteligente initiative de modernizare a sistemului educational romanesc. Hai sa-ti spunem cum vedem noi, la Scoala de Arte si Maniere, imprietenirea copiilor cu lumea din jurul lor, cum ii incurajam sa-si pastreze curiozitatea si sa cerceteze domenii fascinante, ce nu se regasesc in programa scolara obisnuita.

Alaturi de noi, copiii si adolescentii descopera subiecte noi, prezentate relaxat, cu accent pe creativitate, pe posibilitatea de a dezbate si de a pune in context lucrurile aflate. Pana acum, peste 700 de elevi de la scoli si licee din Bucuresti s-au bucurat de cursurile si evenimentele noastre.

Lectorii Scolii de Arte si Maniere, formati atat in Romania cat si in strainatate, urmaresc mai ales formarea si antrenarea gandirii critice si stimularea curiozitatii si a initiativei personale.

Iata propunerile noastre:

  • Descopera Bucurestiul Cultural:

– Expeditii culturale si vizite in cladiri de patrimoniu greu accesibile publicului larg. Acest proiect include promenade cu ghidaj pe Calea Victoriei si in alte zone istorice ale orasului: Ioanid, Mantuleasa, Centrul Vechi etc.

– Prezentari cu proiectie video a unor imagini de arhiva, identificare a unor locuri si cladiri emblematice ale Capitalei.

  • Ateliere si conferinte la sediul nostru sau in scoala:

– Copiii invata mai usor prin joaca, asa ca da, e o idee foarte buna sa alegi un curs de Actorie sau Improvizatie pe text, de Storytelling sau chiar Bune maniere prin teatru.

– Atat copiilor, cat si liceenilor, le-a placut mult atelierul de Astronomie prezentat de charismaticul coordonator al Observatorului Astronomic din Bucuresti, Adrian Sonka.

– Foarte interesati au fost si de evenimentul despre Stil vestimentar si imagine personala (varsta min. 12 ani), mai ales dupa ce au realizat cat de multe spun despre ei hainele pe care aleg sa le poarte.

– Am selectat din istoria universala civilizatii, momente cheie si personalitati celebre despre care le povestim copiilor cele mai importante si uimitoare fapte. Egiptul Antic; Grecia Antica; Roma Antica; Cele 7 minuni ale antichitatii; Pirati si exploratori; O calatorie imaginara in Evul Mediu, Jules Verne; Leonardo da Vinci; William Shakespeare sunt cateva dintre subiectele preferate.

Cursurile si atelierele despre care va vorbim se adreseaza elevilor de scoala generala si liceu. Elevii care vor participa la aceste proiecte vor primi, la final, diplome de participare la atelierele Scolii de Arte si maniere, semnate de lectori.

Daca vrei sa ne cunosti si sa afli mai multe despre programul nostru pentru Scoala Altfel, scrie-i colegei noastre, Angela Maxim: angela@victoriei.ro.

 

————————————-

Scoala de Arte si Maniere este proiectul de cursuri interactive in domenii umaniste pentru copii initiat de Fundatia Calea Victoriei.

semnificatia numelui nume fete nume baieti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*