Nasterea prin cezariana NU pune in pericol alaptarea

alaptare

alaptareaOrice femeie sanatoasa poate alapta si nasterea prin cezariana nu afecteaza in niciun fel producerea laptelui si posibilitatea tinerei mame de a-si alapta bebelusul. Medicii spun clar si raspicat faptul ca problemele de alaptare nu au de ce sa apara in cazul nasterii prin cezariana, cu atat mai mult cu cat producrea laptelui matern incepe inca din al doilea trimestru de sarcina. Astfel, alaptarea nu are de ce sa fie influentata, indiferent de tipul de nastere.

Autor: Mihaela Dinu

Probabil ca nu multe dintre tinerele mamici stiu ca inca din al doilea trimestru de sarcina se formeaza colostrului, datorita actiunii hormonului lactogen placentar (HLG), a prolactinei, dar si a altor hormoni. Producerea laptelui matern este bazat pe asa-numitul control endocrin, adica o serie de hormoni si schimbari hormonale contribuie la formarea acestuia.

Cand trebuie pus la san bebelusul

Indiferent daca ai nascut natural sau prin cezariana, bebelusul ar trebui pus la san in prima jumatate de ora de la nastere. Atunci se produce mult mai usor si mai natural alaptarea. In cazul in care se amana inceperea alaptarii, sanii pot deveni tari si hranirea bebelusului sa se faca mult mai greu. Acest lucru va genera o stare de agitatie atat in randul bebelusului, cat si al mamei, bebe va deveni tot mai nervos pentru ca nu poate trage lapte, incearca sa forteze aparitia acestuia prin muscaturi, creand un disconfort suplimentar pentru ambii.

Folosirea biberonului poate opri alaptarea

Odata ce beblusul este hranit cu lapte praf la biberon, sansele ca acesta sa accepte sanul scad. Pentru bebe va fi mai simplu sa primeasca biberonul, din care se poate aproviziona mult mai comod si rapid, in vreme ce pentru alaptatul la san va fi nevoie sa depuna mult mai mult efort.

semnificatia numelui nume fete nume baieti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*