Home Copii Bebelusi Alaptare 5 alimente care stimuleaza lactatia

5 alimente care stimuleaza lactatia

6 minute de citit

Cantitatea mica de lapte sau lipsa lui ar putea sa sa te ingrijoreze. Potrivit Acasa.ro, medicii spun, insa, ca nu e cazul sa iti faci griji, mai ales ca exista metode naturale prin care poti stimula lactatia. Alimentatia e una dintre acestea. Asa ca, pentru stimularea lactatiei, asigura-te ca regimul tau contine: alimente bogate in calciu, cereale integrale, alimente bogate in vitamina A, alimente bogate in acid folic si alimente bogate in grasimi nesaturate.

Cu toate ca s-au realizat putine studii pentru alimente care stimuleaza lactatia, se stie ca acestea trebuie sa furnizeze un numar considerabil de calorii si, totodata, sa fie bogate in elemente nutritive.  

Iata cinci alimente valoroase care se afla pe lista cu ce sa mananci pentru lactatie.

1. Alimente bogate in calciu

Alimentele bogate in calciu nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unei femei care tocmai a nascut, mai ales ca acest mineral se consuma in perioada sarcinii si in timpul alaptarii. Pe langa lactate, poti obtine calciu din varza kale, broccoli, migdale, spanac si tahini.

2. Cereale integrale

Si cerealele integrale sunt importante in perioada alaptarii. Acestea contin fibre, carbohidrati complecsi, vitamine si minerale.

3. Alimente bogate in vitamina A

Morcovii, ouale, ardeii rosii, salata verde si tonul sunt principalele alimente care iti vor furniza vitamina A.

4. Alimente bogate in acid folic

Mazarea, pastaile, sfecla, varza de Bruxelles, semintele de floarea-soarelui, ouale si bananele contin acidul folic atat de necesar atat in perioada sarcinii, cat si in perioada alaptarii.

5. Alimente bogate in grasimi nesaturate

Grasimi nesaturate gasesti in ulei de masline, nuci, seminte, alune nesarate, ulei de porumb, avocado, somon si quinoa.

Pe langa o alimentatie bazata pe elementele amintite, Specialistii de la Asociatia Americana de Nutritie si Dietetica recomanda ca femeile care alapteaza sa consume zinlic cu 500 de calorii mai mult decat in mod normal, pentru cresterea energiei si a puterii de alaptare.

Alte sfaturi pentru alaptarea sanatoasa

Pe langa consumul de alimente care stimuleaza lactatia, exista si alte modalitati pentru a avea succes. Acestea includ:

  • Alaptarea imediat dupa nastere
  • Alaptarea cat mai des
  • Colectarea laptelui ramas in sani dupa masa bebelusului
  • Hidratarea corespunzatoare a mamei cu apa si sucuri
  • Odihna adecvata

Ar trebui sa mananci seminte de floarea soarelui in alaptare?

Multe femei se intreaba daca semintele de floarea soarelui sunt recomandate ca alimente in lactatie si cat de benefic este sa consumi seminte de floarea soarelui in alaptare.

Semintele de floarea soarelui sunt bogate in antioxidanti care pot proteja mamicile care alapteaza de atacul radicalilor liberi. Mai mult, acestea au un continut mare de acizi grasi omega-3, extrem de benefici pentru dezvoltarea creierului bebelusilor. Insa, consumate in exces, pot veni cu un aport prea mare de fosfor si devin toxice. 

De aceea, daca vrei sa consumi seminte de floarea soarelui in alaptare, o poti face, dar in mod echilibrat si alegand numai produse de calitate superioara care nu contin conservanti in exces. 

Alimente lactatie – concluzii

Femeile pot creste productia de lapte prin sporirea aportului de alimente pentru lactatie, dar si prin schimbari in stilul de viata. Astfel, daca te intrebi ce sa mananci pentru lactatie, retine ca ai nevoie de alimente puternic caloric si bogate in nutrienti.

De exemplu, consumul mai multor legume verzi cu frunze, alimente bogate în proteine ​​și anumite ierburi și semințe pot susține lactația sănătoasă. De asemenea, consumul unei game variate de alimente nutritive va avea și alte beneficii pentru femeie și copil.

Femeile care alăptează cu îngrijorări cu privire la furnizarea de lapte sau calitatea lor trebuie să discute cu un medic, moașă sau un consultant în maternitate.

Citeste mai mult pe Acasa.ro

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Alina Marin
Incarca mai multe articole in Alaptare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citeste si...

6 motive pentru care esarfa este un accesoriu obligatoriu pentru mamici

Daca esti mamica, trebuie sa stii ca o esarfa este un accesoriu pe care il poti folosi in …